#9 Parkeerplein:WC
kerst rechts boven
Marktkraam-rood-wit
kerst links boven
kerst rechts boven
kerst links boven

Bereidt u levensmiddelen in een marktkraam of een tent, dan moet u zich houden aan verschillende hygiëne eisen.

Voor de bereiding van levensmiddelen dient vooraf toestemming te zijn verleent door de organisatie.

NL Voedsel en Warenautoriteit

Eisen hygiëne en inrichting mobiele bedrijfsruimten

De risico's door verontreinig van levensmiddelen moeten zo klein mogelijk zijn.
Het moet in het ontwerp en de inrichting van de mobiele of tijdelijke bedrijfsruimten zo zijn dat er geen verontreiniging van levensmiddelen kan plaatsvinden. De mobiele of tijdelijke bedrijfsruimten moeten eenvoudig schoon te houden zijn. Er moet voldoende apparatuur en koelcapaciteit aanwezig zijn om de voorgeschreven temperatuur te garanderen waarop de bederfelijke eetwaren en drinkwaren moeten worden bewaard/gepresenteerd en moet een goede en deugdelijke voorziening aanwezig zijn voor het afvoeren van afval. Oppervlakken die in contact kunnen komen met levensmiddelen, moeten van deugdelijk materiaal zijn gemaakt. De oppervlakken mogen niet kapot zijn en ze moeten altijd schoon zijn. en moeten passende voorzieningen hebben voor het schoonmaken en het ontsmetten van gereedschap en apparatuur.

Is het onvermijdelijk dat bij de bereiding onverpakte levensmiddelen met de hand worden aangeraakt? Dan moet er een voorziening aanwezig zijn om de handen goed te kunnen wassen. Denk daarbij aan: een jerrycan met een kraantje en regelmatig te vervangen schoon water, een zeep(pompje) en papieren handdoekjes.

Afhankelijk van de aangeboden levensmiddelen, kunnen meerdere hygiënecodes van toepassing zijn.
Meer informatie in het overzicht van hygiënecodes per sector (pagina Hygiënecodes, HACCP).

Helaas is het op dit moment niet toegestaan om verse rouwe melk op de markt te verkopen.
flyer logo

Copyright © 2025 Mens-Events

Mens Events Logo trans